Firma "PROSIACZEK" swoją działalność rozpoczęła w 1994r. jako dystrybutor mięsa i wędlin, pochodzących z najlepszych polskich zakładów mięsnych. W kolejnych latach, wiedza oraz zdobywane doświadczenie, ugruntowały pozycję firmy na rynku i były motywacją do dalszego rozwoju. Momentem przełomowym był lipiec 2000r. Właściciele firmy podjęli decyzję o kupnie zakładu przetwórstwa mięsnego w miejscowości Krąplewice, na skraju Borów Tucholskich, w województwie kujawsko-pomorskim.

Po krótkim okresie działalności zapadła decyzja o rozbudowie zakładu z równoczesnym pełnym dostosowaniem do surowych wymagań i standardów Unii Europejskiej. Powstały m. in. część socjalna, hala rozbioru, chłodnie mięsa, cztery mroźnie, rozmrażalnia, hala produkcji, dział obróbki termicznej, wychładzalnia wędlin, dział pakowni wędlin, dział mięs konfekcjonowanych. Zakład wyposażony jest w najnowocześniejsze linie technologiczne i urządzenia, które w połączeniu z odpowiednio motywowaną i wykwalifikowaną kadrą pracowniczą zapewniają wysoką jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produkowanych wyrobów. Zakład posiada komputerowy system kontroli i rejestracji temperatury w całym cyklu produkcyjnym oraz komputerowy system kontroli przepływu surowca, półproduktu i produktu gotowego, co umożliwia pełną identyfikację wyrobu. W zakładzie uruchomiono nowoczesną linię ubojową świń, spełniającą wymagania UE. Trzoda chlewna przeznaczona do uboju pochodzi z produkcji naturalnej, tylko z okolicznych wyselekcjonowanych gospodarstw indywidualnych. W lipcu 2003r. wdrożyliśmy zintegrowany system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w oparciu o normę ISO 9001 oraz zasady HACCP, określone w normie DS 3027 E. System ten zapewnia produkcję wyrobów spełniających oczekiwania klienta i bezpieczeństwo zdrowotne produktów. W maju 2004r. firma uzyskała certyfikat wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą, potwierdzający spełnienie wymagań zawartych w ww. normach oraz stawianych zakładom przetwórstwa mięsnego. Naszym celem jest wdrożenie systemu zapewnienia bezpieczeństwa żywności opartego o nową normę ISO 22 000 i standard IFS.

Od początku istnienia dewizą naszego zakładu jest zadowolenie klientów, osiągane przez ciągłe doskonalenie jakości produkowanych wyrobów, oferowanych po konkurencyjnych cenach, profesjonalną obsługę odbiorców oraz poszerzający się asortyment wyrobów.

 
Informujemy, że na stronie www.prosiaczek.pl używane są COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.